(H)eerlijke glutenvrije recepten

Wondergrain Sorghum

Bron: Naturallyella.com

Ken jij het product het wondergrain sorghum al? Waarschijnlijk nog niet, ik kende het overigens ook nog niet. Maar ik vind het zo’n mooi product dat ik het niet voor mijzelf wil houden..

Wondergrain? Sorghum?

Wondergrain is een oude en gezonde Oude Wereld Grain uitgeroepen Sorghum dat een van de belangrijkste bronnen van energie voor miljoenen jaren is geweest. Het is glutenvrij, cholesterol vrij, vrij van GMO’s, Kosher en een goede bron van vezels en ijzer. Daarnaast bevat sorghum zo’n 5 gram eiwit per portie! Echter nu pas krijgt het graan ook de erkenning die het verdient voor de hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen.

Het is neutraal van smaak en kan worden gecombineerd met je favoriete specerijen en in elk gerecht worden verwerkt. Het lijkt een beetje op rijst of quinoa, zo kan je het ook gebruiken, alleen is het veel voedzamer dan rijst.  In soepen, salades, als ontbijt of met een heerlijke curry alles is mogelijk! 

Er zijn twee soorten verkrijgbaar:

         Pealed Sorghum:

  • GLUTEN FREE
  • CHOLESTEROL FREE
  • ALL NATURAL
  • NON-GMO
  • KOSHER
  • PROCESSED IN A GLUTEN, SOY, DAIRY, AND PEANUT FREE FACILITY

    Wholegrain Sorghum:

  • GLUTEN FREE
  • CHOLESTEROL FREE
  • ALL NATURAL
  • NON-GMO
  • KOSHER
  • GOOD SOURCE OF FIBER
  • 5 GRAMS OF PROTEIN PER SERVING!
  • GOOD SOURCE OF IRON
  • PROCESSED IN A GLUTEN, SOY, DAIRY, AND PEANUT FREE FACILITY

Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen of misschien wel recepten bekijken? Kijk dan op Wondergrain.com

Zelf maak ik graag salades met Sorghum als basis, deze salades zijn vullend, vol met voedingsstoffen, vitamines en eiwitten. Heerlijk als lunch, om mee te nemen of als volwaardige maaltijd.
Wondergrain Sorghum moet minimaal 45 min koken dit is langer dan rijst. Wat ik vaak doe is een grote pan sorghum bereiden en dan bakjes maken en invriezen. Ik hoef dan alleen maar een bakje te laten ontdooien en eventueel op te warmen wanneer ik het wil gaan gebruiken. Zo heb je in een mum van tijd een heerlijk voedzaam gerecht op tafel staan!

Voor mij is het een volwaardige vervanger geworden voor rijst, rijst is (voor een groot gedeelte) verbannen uit mijn keuken (op het meel na natuurlijk).
Ook heel leuk, je kan van Sorghum ook meel maken gebruik hier wel de pealed versie voor. Denk aan het bakken van brood, koekjes. taartbodems eigenlijk alles was je maar kunt bedenken. 🙂
Ik zal dan ook vanaf nu wat vaker recepten plaatsen waar ik Sorghum voor gebruik, dan kun je meteen zien hoe veelzijdig dit product is!

Waar je Sorghum kunt kopen?

Wondergrain Sorghum is o.a. verkrijgbaar bij:
Glutenvrije Winkel Amsterdam (hier is het graan verkrijgbaar)
Glutenvrijemarkt.nl (hier is sorghum meel verkrijgbaar)

Helaas is Wondergrain nog veel te weinig verkrijgbaar en nog niet zo bekend (in nederland), en daar moet verandering in komen!
Want dit graansoort heeft ons zo veel te bieden en kan bijdragen in een gezond maar evenwichtig voedingspatroon.

wondergrain

Print Friendly

, , , ,