(H)eerlijke glutenvrije recepten

#wijbloggenglutenvrij: inkijk in mijn keukenkastje

Als je al enige tijd glutenvrij eet herken je het wellicht, de enorme behoefte om te gaan hamsteren. Zodra glutenvrije producten in de aanbieding of afgeprijsd zijn dan sla ik altijd direct voor een jaar in. Vaak koop ik dan ook producten die ik normaliter niet eens eet en/of gebruik.

Toen het onderwerp voor deze maand #wijbloggenglutenvrij voorbij kwam, dacht ik ‘ oh dat valt bij mij wel mee, zoveel staat er toch niet in mijn keukenkastje?’ Fout gedacht!

Ik ben ook een hamster type, elk product dat nieuw op de markt komt of dat ik nog niet eerder heb gezien wil ik proberen. Het resultaat dat ik vier pakken past in de kast heb staan en zesde pasta eet…

Door mijn werk eet ik zelden thuis. Nee ik ga niet elke dag uit eten er reist alleen de hele dag een cateraar met ons mee. Dit is enorm luxe en heel fijn alleen heb ik helemaal niets aan het feit dat ik vier pakken pasta in de kast heb staan. Die ene keer dat ik wel thuis eet en zin heb in pasta dan is het wel fijn dat ik kan kiezen welke pasta ik wil eten. Pasta van erwten, van mungbonen of toch liever op basis van rode linzen. Mais pasta van Conzensa of toch liever volkoren rijstpasta maar ik kan natuurlijk ook gevulde pasta schelpen van Farabella maken…

Maar dit was een goede rede om eens te inventariseren wat er precies in mijn keukenkastje staat, de glutenvrije melen daar gelaten (dat is een kratje vol). Ook open verpakkingen heb ik niet bekeken, nee dit zijn dus echt ‘nieuwe’ producten.

wijbloggenglutenvrij_keukenkastjeWat lag er precies allemaal in mijn kastje:

– 2 x Koopmans pannenkoekenmix
– 1x Peak’s Pancakemix
– 1x Consenza Pancake shaker
– 1x Peak’s Couscous
– 1x Peak’s Lasagna bladen
– 1x Free from rösti mix
– 1x Consenza Fusilli
– 1x Consenza macaroni instant tomaat
– 1x Farabella pizza meel
– 1x Genius pitabroodjes
– 1x Pendon erwten pasta
– 1x Orgran croutons
– 1x VA gebakken uitjes
– 1x Amisa musli
– 1x Orgran Buckwheat O’s
– 1x Orgran Quinoa wafer Crackers
– 1x Bfree wraps
– 1x Schär war’s
– 1x Peak’s bread mix, wit
– 1x Peak’s bread mix, bruin
– 1x Yakso sater sauce
– 1x Falabella pasta saus
– 1x Hela’s roze koeken

En om heel eerlijk te zijn eet ik meer dan de helft nooit. Is het allemaal gekocht? Nee, sommige heb ik inderdaad ook gekregen in goodie-bags, van familie/vrienden etc. Maar het staat wel in mijn keukenkastje, verwacht wordt dat ik het ook allemaal ga op eten… Vooral de hoeveelheid pannenkoek mixen is verbazingwekkend, voornamelijk omdat ik eigenlijk niet van pannenkoeken hou. Ja, je leest het goed, al mijn hele leven maak je mij niet blij met pannenkoeken. Maar ik heb serieus wel vier pakken pannenkoeken mixen in mijn kast staan. Ik denk dat ik mijzelf toch over mijn afkeer van pannenkoeken heen moet zetten en beginnen met het eten van (heel) veel pannenkoeken.
Verder viel mij op dat ik eigenlijk niets van koekjes of andere knabbels in huis heb. Ik zou bijna denken dat ik boodschappen moet gaan doen 🙂

Maar waar zou deze enorme behoefte van het hamsteren toch vandaan komen?

Komt dit nog uit de periode dat glutenvrije producten minder goed verkrijgbaar waren? Of misschien het gevoel altijd “iets” in huis te willen hebben voor het moment ‘ je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt’?
De aanbiedingen, vooral bij bijvoorbeeld de Tuinen, zijn zeer aantrekkelijk. Zeg nu zelf glutenvrije producten zijn niet bepaald goedkoop… Dus bij elke aanbieding die je tegenkomt, koop je direct zoveel mogelijk in de zin van ‘het komt toch wel op’. En dan eindig je dus met een keukenkastje vol glutenvrije producten die je eigenlijk nooit op eet.

Wie doen er nog meer mee met #wijbloggenglutenvrij:

Glutenvrij kind
Glutenvrije mama
Stories of a coeliac
De glutenvrije man
Mama en Emily
Ik ben glutenvrij
Het meisje met de voedselallergiel
Doe mij glutenvrij
Pinkpequena
Home of comfort
Glutenvrij hoort erbij

Print Friendly, PDF & Email

, , ,