(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • bladerdeegspiraal

Ricotta-chorizo bladerdeeg spiralen

Bladerdeeg spiralen zijn een van mijn favoriete snacks, ik moet mij altijd een beetje inhouden niet alles in een keer op te willen eten 🙂

Deze variant heeft een beetje een Italiaans tintje, de ricotta en pesto geven een heerlijke smaak en de chorizo geeft net die pittige bite.
Wil je liever een vegetarische variant maken, vervang dan de chorizo met zongedroogde tomaatjes (op olie basis) .

Op deze manier kun je bladerdeeg vullen met jouw favoriete topping, ik heb vandaag gekozen voor een lekkere pittige snack met chorizo maar je kunt natuurlijk ook je eigen variant bedenken.. Zoete vullingen of hartig, in een hand omdraai heb jij iets lekkers op tafel gezet.

Pesto maken

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf pesto kunt maken?

– 1 flinke bos basilicum
– 2 teentjes knoflook
– 2 flinke volle eetlepels pijnboompitjes
– olijfolie
– ong. 50 gram parmenzaanse kaas

Even in de keukenmachine en klaar ben je!
Heb je meer gemaakt dan nodig is voor het recept, doe de overgebleven pesto in een afsluitbaar potje en bewaar in de koelkast. De pesto is zeker nog enkele dagen houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Bereidingstijd: 60min
  • Baktijd: 12 Min
gevulde_speculaas_koekjes
  • Aantal: 6p
  • Bereidingstijd: 90min
  • Baktijd: 30 Min
Kastanjeflan-1
  • Aantal: 8-10 p
  • Bereidingstijd: 3u30min
  • Baktijd: 3 Min
IMG_1704