(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • pompoen_brood
  • pompoen-brood

Pompoenbrood

De herfst is begonnen, en dus ook de tijd waarin pompoen in overvloed verkrijgbaar is. Pompoen roept bij mij altijd een oer gevoel op, het is een prachtige fruitsoort die eigenlijk wordt gezien als groenten.
Vaak kom ik toch niet verder dan het maken van pompoensoep, terwijl er zo veel lekkers te maken is van pompoen.

De oranje variant zit vol met bétacaroteen, dit wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A draagt bij aan een gezonde huid en goed kunnen zien. Naast vitamine A  is pompoen ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E en bevat het veel vezels die goed zijn voor de spijsvertering.

Nog een kleine tip als je wat moeite hebt met het snijden van de pompoen, zet hem voor ca. 20 min in de oven (175 graden), de schil wordt dan wat zacht en is makkelijker te snijden.

Vandaag heb ik gekozen voor het maken van pompoenbrood, heerlijk voor in het weekend of als je wat speciaals wil neerzetten. Klein beetje boter er op en wat mij betreft is de smaak voldoende, ook lekker om te serveren bij soep.

Als je denkt hé ik zie geen pompoenpitten op de foto’s terug, dat klopt deze waren op en niet verkrijgbaar in de supermarkt bij mij in de buurt, ik heb nu pijnboompitten gebruikt.

Print Friendly

Recept beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 4L
  • Bereidingstijd: 3,5uur
  • Baktijd: 120 Min
pindasoep-1
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 40min
  • Baktijd: 20 Min
hartige muffin_spinazie_ricotta