(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • pannacotta_roodfruit
  • pannacotta_fruit

Panna cotta met rood fruit

Ik had gewoon zo’n zin in een toetje…

Ik vind panna cotta een heerlijk dessert, het enige is dat het minimaal 3uur nodig heeft om op te stijven. Je kunt dus niet direct aanvallen. Van een nachtje in de koelkast staan wordt hij trouwens nog lekkerder.

Verder hoef je geen keukenprins(es) te zijn om dit dessert te laten lukken.

Toch heeft het lang geduurd voordat ik mij durfde te wagen aan dit gerecht. Niet om dat het ingewikkeld is, veel ingrediënten bevat (4). Nee, vanwege de gelatine. Ik was een beetje angstig voor gelatine.
Ik kende het product eigenlijk niet zo goed. Het wordt gemaakt van varkens (ik heb niets tegen varkens hoor). Ik wist gewoon niet zo goed hoe te gebruiken… Maar wees gerust gesteld het is ECHT heel SIMPEL!

Dus laat je niet afgeschrikken door de gelatine, deze is overigens gewoon te koop in de supermarkt.

Italië

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. (bron: wikipedia)

 

Ik gebruik nu rood fruit, maar je kan natuurlijk allerlei varianten bedenken.

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Bereidingstijd: 60min
  • Baktijd: 12 Min
gevulde_speculaas_koekjes
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 6p
  • Bereidingstijd: 90min
  • Baktijd: 30 Min
Kastanjeflan-1