(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • granola

Homemade Granola

Granola is nu echt een basisrecept waar je alle kanten mee op kunt, door de yoghurt, met alleen wat amandelmelk of gewoon om zo te snoepen.
Maar recepten zoals baked oats, bosbessen crumbel, muesli repen etc. daar gebruik ik ook altijd mijn eigen granola voor.

Granola of muesli

Vaak krijg ik de vraag wat het verschil is tussen granola en muesli, het bestaat beide voornamelijk uit havervlokken toch?
Mijn eenvoudige versie van de uitleg is, granola is gebakken in de oven en muesli niet. Over smaak valt niet te twisten maar persoonlijk vind ik muesli zelf aaltijd wat flauw van smaak. Daarnaast zijn rauwe havervlokken nogal droog in de mond, doordat je bij granola de havervlokken met wat (kokos)olie of cacaoboter, zoals in dit recept, nog even bakt, is het stroeve gevoel van rauwe havervlokken verdwenen.

Zoals ik al zei is dit een basis recept, je kunt zelf eindeloos variëren met ingrediënten die jezelf het lekkerste vindt. Zelf maak ik bijvoorbeeld in de winter een variant met kaneel en gedroogde appel terwijl in de zomer juist gedroogde mango en kokossnippers favoriet zijn.

Get inspired and bake!

Ga opzoek naar je eigen variant, op zondag (of een andere dag in de week) maak je gemakkelijk een hele pot met granola. De granola blijft rustig 3 maanden (misschien nog wel langer) houdbaar, je kunt dus gerust een grote hoeveelheid tegelijk maken.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (5 /5)
  • (1 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5min
  • Baktijd: 3 Min
IMG_0147
  • Aantal: 9
  • Bereidingstijd: 25min
  • Baktijd: 10 Min
bananen_pannenkoekjes