(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • hartige muffin
  • Hartige muffin_spinazie
  • hartige muffin_spinazie_ricotta

Hartige muffin met spinazie en ricotta

Hartige muffins zijn een van mijn prep-food toppers

Op zondag bak je een tray van muffins, deze kun je gemakkelijk invriezen en ‘s avonds haal je er eentje uit voor de volgende dag. Zo heb je een heerlijke extraatje bij de salade die je als lunch hebt gemaakt of als tussendoortje wanneer je rond vier uur trekt krijgt…
Ook erg leuk om te maken als je een High-tea organiseert!

Je kunt eindeloos blijven variëren met welke ingrediënten je gebruikt. Zo is zalm heerlijk maar ook doperwtjes, paprika, tomaat, restjes kip, spekjes etc. Wees creatief met restjes groente, vlees en vis die je nog hebt liggen.

Voor nu het recept met spinazie en ricotta, vegetarisch maar heerlijk voedzaam. Voor diegene die op de vrijwilligers dag van de NCV aanwezig waren, daar waren deze muffins ook! Wellicht heb jij ze al geproefd.

Als bloem gebruik ik een all purpose flour van bijvoorbeeld Dove’s farm. Ook het bloem dat de lidle dat soms in de actie is, is een goede om te gebruiken.

Print Friendly

Recept beoordeling

  • (4.5 /5)
  • (2 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 4L
  • Bereidingstijd: 3,5uur
  • Baktijd: 120 Min
pindasoep-1
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 8-10 p
  • Bereidingstijd: 3u30min
  • Baktijd: 3 Min
IMG_1704