(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • kikkererwten_wraps
  • kikkererwtenWraps

Exotische wraps van kikkererwten

Ik ben opgegroeid met veel Surinaamse vriendinnetjes en klasgenootjes. Zo groeide ik ook op met de Surinaamse keuken, heerlijke bami, Roti, bakbananen met pindasaus en ga zo maar door.
Ik hou van deze keuken, Surinaamse bara daar kon ik mij misselijk aan eten.

Mijn liefde voor de Surinaamse keuken

Toen ik glutenvrij moest gaan eten, vond ik al vrij snel mijn weg in de keuken. Genoeg recepten voor brood, ontbijt, avondeten was ook geen probleem. Alleen Surinaams eten kon ik wel op mijn buik schrijven.

Hoewel ik het veel heb gegeten, zelf klaar maken deed ik nooit. Het zit niet in mijn bloed, ik ben opgegroeid met de ingrediënten en recepturen. Maar als ik mij er niet in verdiep zal ik het nooit meer kunnen eten 🙁 Dit was/is een drijfveer om alsnog aan de slag te gaan met deze heerlijke keuken.

Dus begon ik met een lange zoektocht naar de vervanger van de roti plaat. Nu ga ik niet zeggen dat dit een vervanger is van, maar hij is wel lekker in plaats van.. Dus nu zelf roti maken!

Niet alleen voor Roti

Deze wrap kun je heerlijk als side dish gebruiken voor Roti, maar ook voor Indiaanse curry’s of gewoon als wrap om te vullen en mee te nemen als lunch.
Ik kreeg laast de tip om wraps te vullen met de groenten balletjes van de IKEA, deze zijn glutenvrij! Heerlijk met een beetje Hummus, blaadje sla en avocado.

De wraps zijn het lekkerste om direct te nuttigen. Als je ze laat afkoelen en bewaard worden ze wat harder. Even opwarmen in de koekenpan (of magnetron) is dan wel aan te raden.

Print Friendly

Recept beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 4L
  • Bereidingstijd: 3,5uur
  • Baktijd: 120 Min
pindasoep-1
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 40min
  • Baktijd: 20 Min
hartige muffin_spinazie_ricotta
  • Aantal: 2 of 3 wraps
  • Bereidingstijd: 15min
  • Baktijd: 5 Min
kikkererwtenWraps