(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • Borstplaat_recept
  • Borstplaat_oma
  • borstplaat

Borstplaat

Wie kent dat nog borstplaat? Tegenwoordig kom je het eigenlijk niet meer tegen, of een slap aftreksel in de supermarkt, maar zelf gemaakte borstplaat is zo lekker.

En hoort natuurlijk echt bij sinterklaas, wist je dat dit vroeger snoepgoed voor de rijke was?

History:

Even een klein stukje geschiedenis over dit snoepgoed (lang leve wikipedia):
De allereerste snoepjes ontstonden in de Nederlanden in de 16e eeuw. Het werd suikerwerk genoemd. Om dit te maken smolt men rietsuiker en voegde er bepaalde smaken aan toe. Het was in het begin vooral populair bij de hogere kringen. Zo lieten verscheidene Duitse keizers suikerwerken naar hun hof brengen vanuit de Zuidelijke Nederlanden en werden er zelfs kleine suikerbeeldjes gemaakt bij belangrijke gebeurtenissen.

In 1747 ontdekte een Duitse apotheker dat je suiker goedkoper kon produceren door het uit bieten te halen. Sindsdien was suikerwerk ook voor het gewone volk bereikbaar.

De keuken in!

Eigenlijk is het heel makkelijk te maken, al vergt het wel wat geduld. Maar het is zonde dat wij dit lekkers bijna vergeten zijn…

Pas wel op, het is erg verslaven en voor je het weet heb je de hele bakplaat leeg gegeten. En om nu te zeggen dat dit erg gezond is, nee ik denk dat dit een van de meest suikervolle recepten is dat ik ooit zal plaatsen.

Nog een kleine toevoeging, je hebt wel een aantal bakvormpjes nodig zo’n stuk of 15 (als je verschillende grote neemt), ik zou niet te kleine vormpjes of vormpjes met lastige hoekjes nemen, de borstplaat is niet heel makkelijk uit de vormpjes te halen.

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Bereidingstijd: 60min
  • Baktijd: 12 Min
gevulde_speculaas_koekjes
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 6p
  • Bereidingstijd: 90min
  • Baktijd: 30 Min
Kastanjeflan-1