(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • boerenkool-pesto

Boerenkool Pesto

In Amerika is het al enige tijd bekend, boerenkool is gezond en hip!

Hoewel wij nog vast blijven houden aan het idee dat boerenkool thuis hoort in de stampot kan je eigenlijk heerlijke dingen maken met dit superfood. Wat dacht je van chips? Burgers of pesto?

Tja hoe ik op het idee kwam om te proberen pesto te maken van boerenkool weet ik eigenlijk niet meer.. Het viel opeens binnen in mijn gedachten.

Even kort waarom boerenkool dan gerekend wordt tot de superfoods:
– Bevat meer vitamine C dan sinaasappels
– Bevat hoge percentage’s vitamine B6, B1, B2, B3 en B11
– Bevat veel mineralen (mangaan (52% adh), koper, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor)
– Bevat veel vezels en proteïne
– Er zijn drie redenen waarom boerenkool goed werkt tegen kanker.
1. De eerste is dat boerenkool barst van de antioxidanten,
2. de tweede is dat in boerenkool ontstekingsremmende stoffen zitten en
3. de derde reden is dat boerenkool glucosinolaten bevat.
– De glucosinolaten hebben een detox-werking

Als je nu nog niet overtuigd bent van de ‘gezonde’ kanten van boerenkool weet ik het ook niet meer, lijkt mij genoeg rede om meer/vaker boerenkool te eten!
Misschien in de vorm van een smoothie?

Maar goed, pesto dus, heerlijk tussendoor op een cracker of op de boterham met mozzarella en tomaat! Misschien vind ik deze pesto nog lekkerder dan de oorspronkelijke variant van basilicum..

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (5 /5)
  • (2 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 40min
  • Baktijd: 20 Min
hartige muffin_spinazie_ricotta
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 55min
  • Baktijd: 40 Min
bananenbrood_cacao