(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • bananen-brood
  • bananenbrood

Bananenbrood

Het was een hele uitdaging om het ‘perfecte’ bananenbrood te maken. De ene keer was het te droog, dan weer niet luchtig genoeg of dan viel de smaak weer wat tegen.Na een paar weken experimenteren is het dan toch gelukt een luchtig, smeuïg en smaakvol bananenbrood!  En omdat ik er zo trots op ben, deel ik het recept graag met jullie 🙂

Waarom bananenbrood?

Bananenbrood is lekker als ontbijt, als tussendoortje of gewoon als lunch. Dikke plakken met een lekkere laag Naturella van Granum Food met carob en honing is een van mijn favorieten om de dag mee te beginnen. Maar ook met pindakaas of een andere notenpasta is heerlijk te combineren. Feel free en ontdek jouw favorieten combinatie.

Ben je benieuwd naar deze Naturella van Granum Food, kijk dan even op de website van Sterk Amsterdam. Heerlijke pasta’s voor op brood of om mee te bakken. o.a. ook verkrijgbaar bij de Glutenvrije Winkel Amsterdam.

Banaan is gezond!

Bananenbrood is een beetje een combinatie van cake en brood, de luchtige en smeuïge structuur van cake en de voedzame vezels van brood. Deze vorm van brood is wel zoet en er zit ook wel suiker in, dit betekend dat je prima een plakje of twee per dag kunt eten. Maar hou in je achterhoofd dat het natuurlijk wel een traktatie is en beter niet te veel en te vaak gegeten kan worden.

Bananen hebben als eigenschap veel zetmeel te bevatten hierdoor is het een uitstekend bindmiddel en kan ook prima als vervanger voor ei worden gebruikt. Banaan heeft daarnaast nog vele gezonde eigenschappen die je kunt terug lezen op Banaan gezond (ja heus een hele website voor de banaan!).

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (5 /5)
  • (2 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Bereidingstijd: 60min
  • Baktijd: 12 Min
gevulde_speculaas_koekjes
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 6p
  • Bereidingstijd: 90min
  • Baktijd: 30 Min
Kastanjeflan-1