(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • bananenbrood_cacao

Bananenbrood met cacao en dadels

Bananenbrood is een populair gerecht om te maken. En dat is niet voor niets, bananenbrood staat bij mij ook zeker in mijn lijstje van favorieten gerechten. Niet alleen smaakt het lekker, het is ook nog eens voedzaam en gemakkelijk te maken.

Voorbereiding is het halve werk

Vaak zijn de weken hectisch. Druk met werk, school, sociale afspraken, naar de sportschool etc. etc. Ik merk vaak aan mijzelf dat ik moeite heb in deze drukte voldoende eten mee te nemen. Ik moet er te veel over nadenken waardoor het er bij inschiet.

Ik ben gewoon dol op bananenbrood, voor mij DE manier om altijd iets bij mij te hebben wat ik a. lekker vind en b. wat ook nog voedzaam is. Ik maak eigenlijk standaard 1x per week bananenbrood, het is een kleine moeite om te maken. Je gooit immers alle ingrediënten in de keukenmachine en vervolgens in de oven. Ik kan makkelijk vijf dagen met één brood doen. Als jij hem in een afgesloten trommel (Tupperware) bewaard blijft hij ook zeker vijf dagen goed en lekker! Doordat er geen eieren in zitten bederft het bananenbrood nauwelijks.

‘S ochtends snijd dan ik een plak af deze neem ik mee voor onderweg. Handig als tussendoortje of snelle lunch. Het liefst smeer ik er nog wat naturella met carob en honing op (Go Good) of tegenwoordig hebben ze bij de Albert Heijn dadelpasta. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon puur eten! Yum

Ik kwam het recept voor chocolade bananenbrood tegen in het laatste boek van Rens Kroes. Voor de afwisseling van mijn ‘normale’ bananenbrood ben ik gaan experimenteren met de toevoeging van cacao. Ik moet zeggen deze variant is momenteel mijn favoriet, ik wissel af door eventuele toevoegingen van cacao niks, walnoten of rozijnen. Zo maak creëer je met een kleine twist toch een nieuwe smaak.

Wist je trouwens dat rauwe cacaopoeder ook nog eens heel gezond is?

Jesse van der Velde heeft er een heel artikel over geschreven. Zo zou rauwe cacao goed voor de bloeddruk en cholesterol zijn maar ook bijdragen bij het afvallen. Kortom dubbel genieten van deze chocolade variant!

Omdat ik geen toevoeging van suikers gebruik, ja vijf dadels voor een beetje zoete smaak en natuurlijk banaan. Kun je zonder schuldgevoel dagelijks een plak bananenbrood nuttigen!

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (5 /5)
  • (1 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Bereidingstijd: 60min
  • Baktijd: 12 Min
gevulde_speculaas_koekjes
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 6p
  • Bereidingstijd: 90min
  • Baktijd: 30 Min
Kastanjeflan-1