(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • Artisjok-dipje
  • Artisjokke

Artisjok met knoflookdip

Artisjok is nu altijd zo’n groente waar ik niet zo goed van weet wat ik er mee aan moet. Artisjok in de koelkast en nu?

Artisjok is heerlijk als tussendoortje, met een goede dip is het een prima snack. Maar natuurlijk ook te gebruiken als bijgerecht. Wil je meerdere dagen genieten van Artisjokken, kook er dan meerdere tegelijk laar goed afkoelen en bewaar max 2 dagen in de koelkast.

Artisjok is zeer gezond, goed voor je gezondheid, zo bevatten artisjokken veel vezels die goed voor de darmwerking zijn, regelmatig artisjok eten zou zelfs de kans op darmkanker verkleinen. Al extra werking verlaagd het de bloedsuikerspiegel waardoor het een zeer geschikte groenten is voor diabetespatiënten.  Artisjokken bevatten veel foliumzuur (vitamine B11) wat vooral bij zwangere vrouwen wordt aangeraden om de hersenontwikkeling van de ongeboren baby te stimuleren. Artisjokken bevatten wel 17% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid B11! Behalve de hoge concentratie mineralen bevatten Artisjokken ook nog het stofje Cynarine wat de vetverbranding zou stimuleren, hierdoor zie je het vaak terug in afslankmiddelen.

Ik zou zeggen eet wat vaker artisjokken, met dit recept zie je dat het niet zo ingewikkeld is om te maken!

Ook koud heerlijk als tussendoortje! En probeer eens te variëren met dipsausen zo ook heerlijk met honing- mosterdvinaigrette

Print Friendly, PDF & Email

Recept beoordeling

  • (5 /5)
  • (2 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 4L
  • Bereidingstijd: 3,5uur
  • Baktijd: 120 Min
pindasoep-1
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 75min
  • Baktijd: 55 Min
amandecake-3
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 40min
  • Baktijd: 20 Min
hartige muffin_spinazie_ricotta