(H)eerlijke glutenvrije recepten

Koosje Janssen

IK BEN KOOSJE

 

Leuk dat je interessen hebt in mijn blog!

Ik ben al een groot gedeelte van mijn leven bezig met voedsel. Als ex-topsporter ben ik veel bezig geweest met voeding en sporten. Ik weet hoe belangrijk goede voeding is voor je lijf.

Maar helaas was eten voor mij nooit gewoon. Als peuter was ik al zeer allergisch voor voedsel en heb ik zelfs een aantal jaren op astronauten voeding geleefd. Langzaam mochten mijn darmen wennen aan “vast” voedsel. Maar mijn darmen blijven mijn zwakke schakel. Helaas is er nooit vastgesteld wat mij nu zo ziek maakte.

Behalve een lactose intolerantie een zeer heftige schaal- en schelpdieren allergie ben ik er ook in 2012 achter gekomen dat ik niet goed reageer op gluten. Na een aantal weken glutenvrij eten knapte ik erg op, ik was minder moe, geen opgezwollen buik, geen slapeloosheid meer en zelfs mijn reumatische klachten verdwenen voor een groot gedeelte. Ik wist op dat moment dat ik de rest van mijn leven glutenvrij zou moeten eten. Hoe langer ik glutenvrij leef, hoe heftiger is reageer op het binnen krijgen van gluten, deze ‘gluten foutjes’ gebeuren af en toe en hebben tot gevolg dat ik erg ziek word. Van spugen tot enorme buikkrampen, ik voel mij zo beroerd dat ik eigenlijk alleen nog maar in bed kan liggen… 

In de afgelopen acht maanden heb ik veel over Coeliakie geleerd, en steeds vaker vallen voor mij de puzzel stukjes op zijn plaats. Alle klachten die ik had en hoe deze verdwenen toen ik begon met een glutenvrije lifestyle, maar ook hoe heftig ik reageer als ik ook maar een kruimel gluten binnen krijgt, Hoewel ik geen diagnose heb en dus niet kan zeggen dat ik Coeliakie heb, voelt het voor mij wel meer dan een glutonintolerantie…


WAAROM IK DIT BLOG BEN BEGONNEN?

Ik ben dit blog begonnen omdat ik graag mijn liefde voor koken wilde delen. Ik probeer mijn glutenvrije lifestyle van een positieve kant te bekijken. Ik gebruik pure producten, geen zakjes, pakjes of potjes maar zelf tomatensaus maken en je eigen brood bakken.
Ik ben mij heel bewust wat er in mijn mond gaat en waar mijn lichaam zich goed bij voelt.

Ik wil graag deze positieve kant laten zien, want je kunt echt heel lekker eten ook zonder gluten! Daarnaast wil ik mijn kennis over voeding, over glutenvrij eten delen. Hierdoor ben ik ook begonnen met workshops voor kinderen, want ik snap heel goed dat het als kind zijnde nooit leuk is dat jij niet hetzelfde mag eten als je leeftijdsgenootjes.

 

Print Friendly, PDF & Email