(H)eerlijke glutenvrije recepten

Koosglutenloos on tour: Glutenvrij in Barcelona

Barcelona

La Sagrada Familia, Park Güell, Picasso, Ramblas, Casa Mila, welkom in Barcelona!

Afgelopen december (2018) heb ik een tripje gemaakt naar Barcelona. Ik wist niet heel goed wat ik kon verwachten qua glutenvrij. Mijn ervaring van San Sebastian was dat er glutenvrije producten te vinden zijn maar dat er weinig engels gesproken werd waardoor het toch wat lastig uitleggen was.
Ging ik dus aanlopen tegen een taal barrière waardoor glutenvrij eten een hele opgaven zou zijn?

Thuis begon ik met de voorbereiding zoals ik die altijd tref, via een gedownloade kaart in google maps maakte ik spelden met restaurants die aangaven glutenvrij te serveren.
Ik vond enkele glutenvrije bakkerijen, en dat gaf hoop.

Onze eerste avond hadden wij kaartjes voor een voetbalwedstrijd van FC Barcelona. Wij wilde dus graag iets eten in de buurt van Camp Nou. Via de app FIND ME GF vond ik tapas 24, dit bevond zich op het terrein van Camp Nou. Ideaal dus als je het stadion wil gaan bezoeken.

Tapas 24

De communicatie was in eerste instantie een beetje moeizaam, de jongen die ons bediende sprak gebrekkig engels en begreep in eerste instantie wat ik bedoelde met ‘gluten free’. Toen hij navraag deed bij zijn collega bleek er ook glutenvrij (super lekker) brood te zijn die speciaal verpakt worden klaar gemaakt. Er stonden zelfs glutenvrije biertjes op de kaart. Niet goedkoop om tapas te eten, maar wel erg lekker en nergens last van gehad. Met een vol buikje kon ik dus gaan genieten van de wedstrijd!

 

Ik had deze keer geen ontbijt bij het hotel geboekt, er zou vast wel in de buurt een tentje zitten waar wij konden ontbijten. Immers wij zaten in het financieel gebied, genoeg wat ‘s ochtends open zou zijn.
Dit viel dus behoorlijk tegen toen wij bij het hotel arriveerde, met aan de overkant een mega congres centrum en naast het hotel een tankstation, weinig eetbaars. Gelukkig zaten wij vijf minuten lopen van het metrostation en was je in vijftien minuten in het centrum van Barcelona. Zo konden wij elke ochtend uitstippelen waar wij wilde ontbijten en dat bleek een zeer goede keuze!

De eerste ochtend, was het even zoeken, het was een nationale feestdag en veel restaurants bleken gesloten. Maar uiteindelijk ging het restaurant waar ik mijn zinnen die ochtend op had gezet toch open.

Cal Marius 449

In eerste instantie was het mij niet helemaal duidelijk, maar toen ik het navroeg bleek dat het een 100% glutenvrij restaurant was waar je de meest heerlijke bagels kon eten. Pastrami was hun specialiteit dus die moest ik natuurlijk proberen, ook de lijst met verschillende biertjes was indrukwekkend. Het leuken is dat het personeel rond loopt met een t-shirt met de #NoglutenNoproblem, deze had ik nog willen fotograferen.

Koku Kitchen

Als je van Aziatisch eten houd is dit zeker de moeite waard! Het kan zijn dat je even moet wachten want het zit hier namelijk altijd stampend vol, vooral de locals. Oh en als je denkt lekker buiten te kunnen zitten, vergeet het maar, je zit namelijk in een kelder 😉 Maar het eten is heerlijk, alles op de kaart staat aangegeven wat er gluten bevat. Er zijn glutenvrije noodles en verschillende types bier!

Glutenfree cafe

Moet ik nog meer zeggen? Ga heerlijk voor een kopje koffie of thee met overheerlijke taart. Of toch liever iets hartigs? Alles kan, het volgens de menukaart is het 200% gluten en lactose vrij! Ik wilde eigenlijk niet meer weg…

Dag twee wilde ik heel graag naar een bakkerij, Amoiette, volgens google maps (en ook de voorgevel) zou de bakkerij open moeten zijn, maar helaas.
Dus door naar de volgende hotspot meer glutenvrije lekkernijen.

Barcelona-2

Copasetic

Yes! Van de kaart alleen al deed ik een klein dansje, wat zag het er heerlijk uit en heel veel glutenvrij, lactose vrije opties! Allemaal heel duidelijk aangegeven. De jonge die ons bediende vertelde dat er steeds meer mensen kwamen die net als ik een klein dansje deden van hun glutenvrije opties. Hij was goed op de hoogte en begreep het helemaal. Ik kon niet anders dan kiezen voor een van de heerlijke pancakes opties (ja opties!). Voor ontbijt en/of lunch is dit echt de place to be 🙂

Jansana gluten free bakery

Dit was het moment dat ik nooit meer weg wilde uit Barcelona! Hoe is het mogelijk dat er zoveel heerlijke bakkerijen, cafe’s en restaurants waren die 100% glutenvrij ware? Bij Jansana heb ik twee croissants gekocht en een stokbrood. Ik blijf hopen dat ik ooit weer zo’n heerlijke croissant ga vinden als die met gluten. Deze waren heerlijk van smaak, maar de textuur blijft toch tegenvallen.. Het stokbrood daarin tegen, was het lekkerste stokbrood (glutenvrij) dat ik ooit heb gegeten! Ik wilde dat ik er honderd had gekocht en mee had genomen, en misschien dan ook zo’n heerlijk taartje…

M2 glutenfree

Burgers en bier! Alweer een 100% glutenvrij restaurant, het fijne is dat je niet hoeft uit te leggen, te vragen of argwanend hoeft te zijn over de bereiding. Gewoon genieten! Oké, de burgers waren erg klein helemaal voor wat je er voor betaald. Maar ze smaakte echt heerlijk, zelfs voor iemand die wel gluten eet! Voor diner ga hier dus zeker heen als je in de buurt bent.

Tuscania

Ben niet naar binnen geweest, maar ik liep er langs en ontdekte dat zij glutenvrije pizza’s hebben! Vlak bij La Sagrada dus goed om te combineren met een bezoekje aan deze bijzondere kerk.

Supermarkten

De supermarkten vond ik tegenvallen, in een enkele grote vond ik een paar glutenvrije producten. Maar geen schappen vol zoals wij gewend zijn boodschappen te doen. Het is dus wel, ondanks de vele glutenvrije opties, een goed idee om tussendoortjes (zoals reepjes) mee te nemen.

Wij hebben ‘s avonds heerlijke Iberico ham en wat Spaanse kaas gescoord en opgepeuzeld op onze hotelkamer. Met het glutenvrije stokbrood van Jansana was het een waar feestje!

Ik heb nog een aantal glutenvrije adresjes weten te achterhalen, helaas kon ik in de 2 1/2 dag niet alles zelf proberen.
Op deze link kun je rechtstreeks naar mijn google map voor glutenvrije restaurants in Barcelona. Download hem en je kunt direct je eigen route bepalen.

Veel plezier in Barcelona!

Barcelona

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,