(H)eerlijke glutenvrije recepten

Hoeveel glutenvrije producten eet ik eigenlijk?

Voor deze editie van #wijbloggenglutenvrij ga ik nadenken over hoeveel glutenvrije producten ik eigenlijk standaard in huis heb en hoeveel eet ik op dagelijkse basis.

 Eet ik

Welk producten heb ik in huis:

  • Meelsoorten (o.a. haver, teff, boekweit en all purpose)
  • Pasta, spaghetti
  • Noodles
  • Brood
  • Crackers
  • Toastjes
  • Havermout

Deze producten koop ik specifiek met een glutenvrij logo, op de noodles na deze haal ik bij de toko van 100% rijstmeel.

Als ik zo naar het lijstje kijk valt het wel mee met wat ik thuis heb liggen, bij elke aanbieding sla ik dus ook niet groot in. Ik eet gewoon niet zo heel veel gluten vervangende producten, maar eet producten die van nature glutenvrij zijn.
Wat altijd in huis is, is een pot pindakaas. Pindakaas is altijd goed. Of het nu een eiwitshake met banaan en pindakaas is of gewoon een rijstwafel, pindakaas is altijd goed.

‘s ochtends

Ik ontbijt meestal met een groente juice of smoothie, plus een bakje lactose vrije yoghurt met noten en fruit of een getoast broodje met bijvoorbeeld pindakaas of appelstroop of een bak havermoutpap. Mijn favorieten brood is het zuurdesem van Yam. Zelf brood bakken is natuurlijk het aller lekkerste maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Ik wissel vaak mijn ontbijt af en eet zelden meerdere dagen hetzelfde, dat kan wel eens lastig zijn door dat ik van te voren niet kan bedenken waar ik zin in heb.

‘s middags

Als ik thuis ben dan eet ik meestal een salade of het restje van gisteravond. Maar ben ik op mijn werk dan krijgen wij een warme lunch verzorgd door een cateraar. Die altijd goed rekening houdt met mijn allergieën en intoleranties. Ik hoef dus niet mijn eigen eten mee te nemen naar het werk, wat enorm scheelt in boodschappen doen.

‘s avonds

Afhankelijk of ik ‘s middags warm gegeten heb of niet, is er natuurlijk het avond eten. Bij ons wordt er veel rijst gegeten, in combi met een curry, wok groente of misschien zelf gemaakte sushi. Ben ik aan het werk en heb ik dus een warme lunch gehad dan is het ‘s avonds vaak nog iets kleins, een soepje of een toastje met kaas.

Wel zorg ik dat er altijd in mijn auto een voorraadje reepjes liggen (bijvoorbeeld Nak’ed) en nootjes. Zodat ik als ik onderweg ben ik altijd even snel iets kan nuttigen of tussen de maaltijden door iets te snoepen heb.

Maar veel producten heb ik dus niet in huis. Dat komt voornamelijk doordat er op mijn werk voor zowel ontbijt, lunch als ‘s avonds een snack wordt gezorgd. Verder ben ik eet ik niet veel brood maar probeer ik juist veel groente te eten. Bak regelmatig bananenbrood, lekker als tussendoortje of ontbijt, voor dat recept klik hier.

Belangrijk voor mij is dat als ik aan het werk ben, ik makkelijk iets mee kan nemen voor snel tussendoor. Ik ben erg wisselvallig in wat ik graag eet, dus de ene week is het ‘s ochtends yoghurt met bessen, frambozen en noten de andere keer eet ik weer havermoutpap of een getoaste boterham met pindakaas.

Wortel_banaan_brood03

De andere glutenvrije bloggers die deze maand bloggen voor #wijbloggenglutenvrij zijn:

www.glutenvrijinutecht.nl
www.rosealicous.be
www.ikbenglutenvrij.nl
www.homeofcomfort.nl

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,