(H)eerlijke glutenvrije recepten

Koosglutenloos on tour: Glutenvrij Parijs

Ik ben een paar weken geleden voor een weekendje naar Parijs geweest, de stad van de liefde, een wereld stad, de stad van de mode maar is deze stad ook glutenvrij?

IMG_5288

Le Paris!

 

Ik moet eerlijk bekennen dat de glutenvrije mogelijkheden mij wat tegenvielen, na wereldstad New York, Zweden maar ook Schotland lijkt glutenvrij eten nog niet aangekomen te zijn in Parijs…
Behalve de taal barrière, tja de gemiddelde fransman/vrouw spreek weinig engels, bleek ook het begrip ‘ glutenvrij’ niet echt bekend te zijn..

Ben je dan helemaal verloren als glutenvrij mens? Nee, hoor er is zeker wat te krijgen! Bij de ‘natuurvoedingswinkel’ verkopen ze glutenvrije producten o.a. brood (om af te bakken), het assortiment is schaars (zelfs de AH) heeft meer maar het zorgt er in ieder geval voor dat je de dag door kunt komen.

IMG_5248

‘natuurvoedingswinkel’

 

Zijn er dan geen glutenvrije hotspots? Oh zeker, maar je moet wel even goed zoeken en deze zitten redelijk gecentreerd in één deel van de stad.
Dankzij het franse glutenvrije tijdschrift Niépi, hebben ik toch een aantal adresjes die zeker de moeite waard zijn! Ik heb ze helaas niet allemaal kunnen bezoeken maar deel ze graag met jou.

Helmut Newcake – moet je zeker bezoeken voor een heerlijk taartje!
36 rue Bichat of 28 rue Vignon

Noglu Restaurant
16 passage des Panoramas of 49 passage des Panoramas

Biosphére Café
47 rue de Laborde

Thank you my dear
112 rue Saint-Maur

Sol Semillia
23 rue des Vinaigries

Vegalia Juice
106 rue Amelot

Sain Bio’z
34-36 avenue Ledru Rollin

Galerie Préface
68 rue des Gravilliers

Boulangerie Chambelland
14 rue Ternaux

Bears and Raccoons – Absolute aanrader voor heerlijk broodje of Hamburgers met bier
21 rue Richard Lenoir

Broodje bij Bears & Raccoons

Broodje bij Bears & Raccoons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ms Kiosk
85bis Boulevard Magenta Marché couvert Saint-Quentin

My Free Kitchen
1bis rue Bleue

Boulangerie Kayser
4 rue de l’échelle

La Maison du Sans-Gluten
12 rue d’hauteville

Zo dat is wel even een lijstje met wat adresjes…
Ken je trouwens de App GF? Super handig voor op reis, hier vindt je allerlei adresjes met glutenvrije eet gelegenheden in de stad die je opgeeft (niet schrikken Amsterdam kent deze App niet). Verder bestaat van Schär de App Glutenfreeroads, zelf geen ervaring mee maar het kan geen kwaad deze te downloaden.

Boekweit crêpe, Bastille markt (op zondag)

Boekweit crêpe, Bastille markt (op zondag)

Ook al geven zij niet specifiek aan glutenvrij te zijn, graag wil ik het restaurant JaJa (3 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie) graag noemen, ik heb hier heerlijk gegeten en glutenvrije aanpassingen waren geen enkel probleem. er was zelfs een glutenvrije chocolade taart (op basis van rijstebloem). Wel gaven zij zelf netjes aan dat 100% glutenvrij niet te garanderen was omdat zij geen apart werkruimte hadden om het eten te bereiden. Ik heb geen enkel probleem ondervonden.

Ik zou zeker aanraden om naar Parijs te gaan, maar neem wel wat mee aan eten, zoek een hotel in de buurt van een van deze glutenvrije adresjes zodat je daar altijd terecht kunt.

Enjoy Paris!

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,