(H)eerlijke glutenvrije recepten

Glutenvrij op vakantie, hoe doe je dat? Part II

In deel 1 van glutenvrij op vakantie heb ik de eerste stappen van voorbereiding laten zien, dus mocht je mijn vorige artikel nog niet gelezen hebben begin dan met deel 1 van glutenvrij op vakantie.

Aangezien ik morgen (donderdag) voor een week naar San Sebastian vertrek heb ik mij even goed ingelezen, google uitgeplozen en natuurlijk de locale foodbloggers opgezocht.
Mijn resultaat is deze kaart van google maps waarin al mijn glutenvrije adresjes heb opgeslagen. Zo kan ik heel goed terug zien waar ik allemaal terecht kan en zeker even langs moet.

google favorieten
Nog iets leuks ik heb een pintxos tour (tapas) geboekt en hier aangegeven dat ik glutenvrij moet eten, dit was geen enkel probleem. Ik ben dus reuze benieuwd, in ieder geval staat er een leuk uitje op de planning, waar ik jullie natuurlijk verslag van zal doen.

so far stap 2.

Voor stap 3 moest een noodrantsoen worden gekocht, of misschien uit de kast worden geplukt, alleen bij hoge nood kan je dan terug vallen op deze producten. Durf jij het aan, zonder voorraad glutenvrij eten op reis?
In mijn rugzak heb ik het volgende gestopt:
– 3 zakjes havermout (amisa), hier hoeft alleen nog kokend water bij dus dat is perfect voor onderweg
– 4 repen mini moos
– 1 pakje choco fingers mini (Peak’s)
– 1 zakje gezouten cashew noten
En ja dat is het echt! niets meer niets minder, alleen nog een broodje voor onderweg aangezien ik niet over Schiphol vlieg maar eerst met de trein en dan van Brussel zuid naar Biarritz vlieg.. Een hele reis met weinig tijd om onderweg iets te kopen.

voor het geval je mij niet gelooft

voor het geval je mij niet gelooft

Wist je trouwens dat er sinds kort een vestiging van Leon is geopend op Schiphol? Ze verkopen hier gezond en glutenvrij eten, perfect dus voor je op reis gaat!

Oké nou ik ben klaar voor vertrek, ik heb mijn adresjes opgeslagen, ik weet waar ik boodschappen kan doen en heel belangrijk ik heb de woorden voor glutenvrij, coeliakie en geen brood in het spaans opgeschreven.

Nu is het tijd om te gaan!

Als ik morgen op mijn adresje aankom, rond een uurtje of 3 of 4, ga ik als eerst opzoek naar een goed plek om te ontbijten (de volgende ochtend). Ik doe natuurlijk ook even navraag bij mijn logeer adres misschien hebben zij wel een leuke tip.

Keep you posted! 🙂

p.s. wat er zeker niet in mijn rugzak zal ontbreken zijn lactase pillen en dpp-4 over deze laatste zal ik snel meer vertellen.

Print Friendly, PDF & Email

, , ,