(H)eerlijke glutenvrije recepten

Glutenvrij kerstpakket voor een glutenvrije kerst

Ken je die adventkalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje openmaakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot de kerst. Wij gaan dit jaar weer een digitale glutenvrije adventskalender maken. 
Vanaf 1 t/m 31 december verschijnt er elke dag een blog van 1 van ons met als thema december. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door. Zo helpen we elkaar glutenvrij december door, een maand die extra hindernissen opwerpt als je  glutenvrij eet.
Ik had deze maand al een keer eerder de eer om namens #decemberglutenvrij te mogen bloggen. Maar op de dag voor kerst is toch wel een tikkeltje speciaal…
Ik kreeg deze keer het stokje overgedragen van De glutenvrije man, zijn blog kun je via de link hieronder lezen!

Goodbye 2016, Hello 2017

 

De meeste mensen (in dienstverband) krijgen rond deze periode van het jaar een kerstpakket. Maar als je glutenvrij moet eten zijn de meeste kerstpakketten niet aan jou besteed. Hoe leuk ook de gedachten van je baas is en hoe lekker de betreffende hapjes ook mogen zijn. Meestal kun je maar enkele dingen zelf nuttigen, en dat is eigenlijk best jammer..

Ik kreeg dit jaar een kerstpakket toegestuurd van Schär. Ik had verwacht dat er in het pakket alleen wat producten van Schär zouden zitten, wellicht die je goed kunt gebruiken rond de kerst periode maar…
Toen ik het pakket open maakte was ik blij verrast, niet alleen vond ik een aantal producten van hen ook trof ik vier cadeautjes (ingepakt en wel) aan. Naast de cadeautjes zat er een tafelloper, servetjes en een kaars in. Toen ik de cadeautjes begon open te maken werd mij duidelijk dat in het kerstpakket alle benodigdheden zaten voor een kerstdiner.

kerstpakket Schär
Het bijgeleverde recepten boekje bevatte de receptuur voor een compleet 3-gangen diner:

Voorgerecht
Flammkuchen

Hoofdgerecht
Hete spaghetti met garnalen en groenten
of
Kalkoen/kip met cranberry en abrikozen stuffing

Nagerecht
Speculaas tiramisu

Moet er wel bij vertellen dat de verse ingrediënten er natuurlijk niet bijzaten, dus boodschappen moet ik nog wel even doen 😉
Ondertussen was ik wel reuze benieuwd geworden naar de 4 cadeautjes die mooi ingepakt in de doos zaten..
Pakje 1: 2 glazen (voor het dessert)
Pakje 2 en 3: 2 bordjes
Pakje 4: kaarsenhouder

Ik kan dus ook nog eens heel mooi de tafel dekken met dit kerstpakket!

Eigenlijk kwam dit pakket als geroepen, door mijn drukke werk van de afgelopen weken ben ik nauwelijks thuis en tijd voor boodschappen doen is er al helemaal niet! Nu hoef ik niet na te denken over wat ik met/rond kerst zal gaan eten.

Tiramisu staat elk jaar op de lijst van te maken gerechten zo ook dit jaar. Maar misschien maak ik wel de variant uit het kerstmenu van Schär, deze is met appel en kaneel…

kerstmenu Schär

 

Nu is het mijn beurt om het stokje van #decemberglutenvrij door te geven. Deze keer gaat het stokje over naar Booddamumglutenfree ik ben heel benieuwd waar Linda ons mee gaat verrassen!

 

Via deze weg wil ik ook jullie hele fijne kerstdagen toewensen en het allerbeste voor 2017! Laten wij er met zijn allen een mooi glutenvrij jaar van maken!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,