(H)eerlijke glutenvrije recepten

Favorieten vakantiebestemmingen voor een glutenvrije vakantie

vakantie

Door te bloggen voor #wijbloggenglutenvrij ga ik vaker na denken over kwesties rond een glutenvrije lifestyle. Zo ook rond het thema van juni, je favoriete vakantiebestemming. Als ik nadenk over wat mijn favorieten vakantiebestemming is, denk ik terug aan de vakanties die ik heb gehad. In het ene land is makkelijker aan glutenvrije producten te komen dan de ander, maar ik heb nooit een vakantie gehad waar ik in een situatie belanden waar niets te eten was.

Frankrijk viel naar mijn verwachting toch tegen, daar waar Schotland mij juist weer enorm verraste. Italië en Spanje zijn over het algemeen zeer goed te doen met betrekking op glutenvrij.

Zweden was een verademing, nu ben ik sowieso dol op Scandinavische landen; de rust en ruimte, maar glutenvrij is daar heel normaal. Je betaald ook nergens extra voor en je kunt rekenen op begrip. Denemarken daar in tegen voelde alsof ik van een andere planeet kwam zodra ik vroeg naar de glutenvrije opties. Raar eigenlijk dat er zo’n verschil zit tussen twee buur landen.

Amerika, New York, is prima te doen overal (misschien niet alle kleinere plaatsjes) zijn bekend met het fenomeen Gluten Free. Er wordt dan ook niet gek opgekeken of gefronst. Ik had echt een vertrouw gevoel als ik iets bestelde in een restaurant. Ook het aanbod in winkels is mega, ik wou dat ik alle nieuwe producten die ik daar ben tegen gekomen mee kon nemen terug naar Nederland.

Een andere verrassing was Praag, een bestemming waarvan ik had gedacht dat glutenvrij eten dramatische zou zijn. Bleek een klein paradijs te zijn. Overal waar ik ging eten bleek glutenvrij geen enkel probleem te zijn, vaak was er ook een speciale glutenvrije kaart. Glutenvrije taart, muffins of koekjes bij de koffiebar en glutenvrij bier bij het broodje hamburger of pizza. Echt een aanrader om een keer naar toe te gaan, niet alleen is glutenvrij eten gemakkelijk het is ook een zeer leuke stad om te bezoeken.

Reisverslagen

San Sebastian, Spanje
Parijs, Frankrijk
New York, America

glutenfree_traveling

Bepaal je vakantie bestemming

Eigenlijk bepaal ik altijd eerst waar ik heen zou willen en ga dan informatie inwinnen over de mogelijkheid van glutenvrij eten. Zo kan ik anticiperen of ik veel of juist weinig eten zelf moet meenemen. Ik neem altijd een noodrantsoen mee maar voor de ene vakantie gaat er meer in de koffer dan bij de ander. Dit is echt afhankelijk van wat ik kan vinden over glutenvrije restaurants, supermarkt informatie etc. Er is tegenwoordig heel veel te vinden over de glutenvrije opties op een bepaalde bestemming. Duik een uurtje het internet op en je zult genoeg informatie vinden om je goed te kunnen voorbereiden op de reis.
Vorig jaar heb ik al een aantal blogs geschreven over hoe je een vakantiebestemming uit kiest, hier lees je deze terug. (Part II )

Ik wil graag de wereld ontdekken en mijn glutonintolerantie zo min mogelijk mijn leven laten bepalen. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik niet kan reizen omdat ik een glutonintolerantie heb. Door je goed voor te bereiden als je naar het buitenland gaat is het in mijn geval nooit een probleem geweest. Speur blogs (vooral uit het land waar je heen wilt) af voor tips waar je lekker kunt eten. Ook zijn er meerdere internationale websites met tips over glutenvrije hotspots all over the world (http://www.glutenfreeroads.com/en/).

Bijna elk land heeft wel een Coeliakie vereniging die je kunt raadplegen. Een van mijn favorieten websites is Gluten free Passport je vindt hier heel veel informatie over je vakantie bestemming en de opties.

 

Andere bloggers die deze maand mee bloggen onder #wijbloggenglutenvrij zijn:

www.glutenvrijemama.nl
www.deglutenvrijeman.nl
www.ikbenglutenvrij.nl
www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
www.homeofcomfort.nl
www.sophieglutenvrij.nl
www.doemijglutenvrij.nl
www.maakhetglutenvrij.nl
www.schrijfselsvanmij.wordpress.com
www.glutenvrijenwij.wordpress.com
www.glutenvrijhoorterbij.nl
www.glutenvrijkind.wordpress.com

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,