(H)eerlijke glutenvrije recepten

2Jaar Koosglutenloos – Horeca alliantie toegekend

Vandaag knalde de champagne kurk, niet alleen bestaat koosglutenloos vandaag precies twee jaar. Ook ondertekende ik de Horeca Alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Genoeg reden voor een klein feestje!

img_0494

Terugblik – 2 jaar Koosglutenloos

1 juli 2015 starte ik officieel met Koosglutenloos doormiddel van een inschrijving bij de KVK. In de afgelopen twee jaar heb ik veel veranderingen doorgemaakt. Op het punt waar ik toen stond sta ik al lang niet meer. Alleen het delen van recepten, wat mijn oorspronkelijke ambitie was, heeft plaats gemaakt voor een veel breder platform.
Ik wil graag de gaten opvullen die er nog zijn, een rol kunnen spelen in de behoeftes die er zijn bij iedereen met Coeliakie of een glutensensitiviteit.
Niet de gaten van glutenvrije producten, wat eerlijk is eerlijk wat zijn er veel mooie producten bijgekomen de afgelopen twee jaar. Ook zijn er meer dan genoeg glutenvrije recepten te vinden dankzij de inzet van mijn collega bloggers.

Tijd voor verbetering

Het Frank en Vrij Festival was een van die gaten die ik samen met Nadia (glutenvrije winkel Amsterdam) heb geprobeerd op te vullen. Wij vonden het noodzakelijk dat ondanks een glutenvrij dieet je nog steeds moet kunnen genieten van festiviteiten.

Een ander, veel groter, gat is de mogelijkheid om veilig uit eten te kunnen. Het valt mij nog steeds erg tegen de mogelijkheden, maar vooral de kennis, bij veel restaurateurs. Naar mijn mening moet dit echt beter kunnen!
Ik weet dat de NCV (Nederlandse coeliakie vereniging) achter de schermen druk bezig is de Horeca alliantie naar een hoger level te tillen. En dit is hard nodig, niet alleen de keuring maar ook het delen van kennis met restaurateurs. Ik ben ook voorstander van het geven van masterclass voor koksopleidingen rond het bereiden van voedsel voor mensen met een allergie. Het gaat niet alleen om de kennis rond glutenvrij, het gaat om de algehele kennis rond voedingsallergieën.

Ik kan uit ervaring spreken, niet alleen moet ik een glutenvrij dieet volgen ook heb ik een zeer ernstige schaal- en schelpdieren allergie. Deze laatste is voor mij echt levensbedreigend (ik raak binnen 3min in shock), maar ook hier heb ik vaak het gevoel dat men zich niet realiseert wat de consequenties kunnen zijn.

Toekomst perspectief

Iets anders wat ik mij pas realiseerde toen ik door de NCV werd benadert om de lunch te verzorgen voor de vrijwilligers dag 2016. Was dat er weinig, tot geen, cateraars zijn die 100%  glutenvrij zijn.

Dus als je gaat trouwen, je 50 jarig jubileum wilt vieren of een andere feestelijke gelegenheid hebt. Ben je altijd op jezelf aangewezen qua hapjes. Of je moet natuurlijk het vertrouwen hebben in iemand die wel de expertise heeft voor een glutenvrije catering.

Omdat ik hier zelf een mogelijkheid in zag, en toch graag dit gat wou dichten ben ik samen met de NCV om de tafel gaan zitten. Ook zij hadden wel oren naar een officieel glutenvrije cateraar. Ik mag dan ook verheugd mededelen dat sinds 1 juli 2017, twee jaar na de oprichting van Koosglutenloos, ik het logo glutenvrij mag voeren! En daar ben ik best een beetje trots op 🙂

Nu wordt het tijd om dit nieuwe pad te bewandelen. En hoop ik hier net zoveel plezier in te beleven als met het bijhouden van mijn blog.
Maar natuurlijk blijf ik actief op mijn blog en hoop ik binnenkort ook weer meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven van nieuwe recepten.
logo-lekker-glutenvrij-2017-pms

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,