(H)eerlijke glutenvrije recepten
  • pindasoep-1

Pittige pinda soep

Het leuke aan koken met andere mensen is dat zij jou kunnen inspireren… Inspireren om nieuwe recepten uit te proberen, een andere techniek van het bereiden of misschien wel het gebruik van een ingrediënt.

Ik raakte geïnspireerd om deze heerlijke maar pittige pinda soep te maken. Maar ook om de Indonesische keuken wat meer te gaan ontdekken, immers liggen daar voor mij ook een deel van mijn ‘roots’. Al ben ik weinig bekend met deze keuken tradities en gerechten. Tijd om op ontdekkingsreis te gaan!

Belangrijk bij het maken van soep is tijd, hoe langer de soep de tijd krijgt hoe imaak ontwikkeling hij krijgt. En dus hoe lekkerder hij wordt. Vaak vind ik soep op dag twee lekkerder dan op de eerste dag, alle smaken zijn dan veel meer opgenomen.
De tijd die nu genoemd wordt is dan ook een tijdsindicatie. Maar zet de soep rustig even uit wanneer je de deur uit moet en dan bij thuis komst laat je hem weer rustig pruttelen. Heel veel fout kun je niet doen!

 Heerlijk voor een winterse dag, een kopje pittige pindasoep…

Recept beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordelingen)

Gerelateerde recepten

  • Aantal: 4L
  • Bereidingstijd: 3,5uur
  • Baktijd: 120 Min
pindasoep-1
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 40min
  • Baktijd: 20 Min
hartige muffin_spinazie_ricotta
  • Aantal: 2 of 3 wraps
  • Bereidingstijd: 15min
  • Baktijd: 5 Min
kikkererwtenWraps