(H)eerlijke glutenvrije recepten

50ste #wijbloggenglutenvrij! Tijd voor TAART!

Wie jarig is die trakteert! En dus trakteren wij deze maand op taart (figuurlijk dan)!
Viertien stukjes taart waar jij van mag gaan smullen, ben jij ook zo benieuwd naar al die heerlijke recepten?

HIEPERDEPIEP HOERAA!

Alweer de 50ste #wijbloggenglutenvrij, al vier jaar lang zetten bloggers zich op de 15de van iedere maand in voor een gezamenlijk blog rond glutenvrij eten en/of lifestyle. En dat vind ik heel bijzonder. Ik doe dan ook graag elke maand mee, al lukt het mij helaas niet altijd. Het is niet alleen leuk om met zijn alle over het zelfde thema te bloggen, het zorgt er ook voor dat ik regelmatig over andere onderwerpen schrijf dan ik vanuit mijzelf zou doen.

Maar goed… TIJD VOOR TAART!

Hoe kies je nu het perfect taart recept uit om een mijlpaal als deze te vieren? Ik heb gekozen voor een taart die simpel is te bereiden, heerlijk smaakt en eigenlijk niet fout kan gaan.. Oh, en iets met speculaas, wat in deze tijd van het jaar gaat er niets boven (gevulde) speculaas!

 

taart-1

Koffiecheesecake met karamel en chocolade

10-12 pers. – 20min + 5uur wachttijd

Ingrediënten:

1 blikje gecondenseerde melk
6 blaadjes gelatine
70 gr boter
200 gr speculaas koekjes
100 ml warme koffie
600 gr roomkaas
50 gr extra pure chocolade (72%)

Bereiding:

  1. zet het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk zoveel water erbij tot het blikje onder water staat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2,5uur tot karamel. Vul het water eventueel tussendoor bij zodat het blikje onderwater blijft. Laat het blikje ongeopend 30 min afkoelen
  2. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water
  3. smelt de boter. Maal de speculaas koekjes in een keukenmachine fijn, meng de boter erdoor heen. Verdeel het mengsel op de bodem van een springvorm en druk met een lepel aan
  4. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme koffie. Voeg de roomkaas toe en meng tot een glad geheel. Verdeel de roomkaas over de speculaas bodem en zet voor 2,5uur in de koelkast.
  5. Verdeel 1/2 deel van de karamel over de taart en schaaf de chocolade er boven

Enjoy!

 

Volgende maand is het December een maand vol vreugde en feest. Wij als bloggers zullen onder #decemberglutenvrij proberen zo goed mogelijk door de tijd van Sinterklaas en Kerst te loodsen. Hou onze blogs dus goed in de gaten!

 

Maar ik ben natuurlijk niet de enige die vandaag trakteert op taart.
Hier vindt je de andere Taart recepten van de bloggers die deze maand meedoen:

http://glutenvrijemama.nl
http://sophieglutenvrij.nl
http://glutenfreeamsterdam.com
http://glutenvrijinutrecht.nl/blog
http://glutenvrijhoorterbij.nl
http://deglutenvrijeman.nl
http://meerdanglutenvrij.nl
http://rose-a-licious.be
http://smaakvolglutenvrij.nl
http://doemijglutenvrij.nl
http://homeofcomfort.nl
http://glutenvrijkind.wordpress.com
http://ikbenglutenvrij.nl

, , , , , , ,